[ Annons ]

Foto: Tengbom.
Publicerat 19 januari, 2016

Så ska Skanska utveckla Linnéuniversitetet

Skanska har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Linnéuniversitet i Kalmar, vilket medför ett byggentreprenadkontrakt på cirka 1 miljard kronor.

Skanska kommer utveckla och uppföra tre nya huskroppar med en total yta om 43 000 kvadratmeter, inklusive ett underliggande garage. Byggnaderna kommer vara placerade på den östra delen av universitetsområdet.

[ Annons ]

En byggnad kommer rymma universitetsbiblioteket medan de andra två blir lärosalar, kontor och laboratoriesalar.

Det andra kontraktet innebär om- och tillbyggnad av tre hus på västra delen av universitetsområdet med en yta på cirka 22 000 kvadratmeter. Här ska främst lärosalar, aulor och kontor inrymmas.

Projektet väntas sysselsätta totalt närmare 500 personer och stort fokus läggs vid en hållbar byggprocess och omsorg när det gäller materialval och energibesparande lösningar. Målsättningen är att såväl om- och tillbyggnation som nyproduktion ska kunna miljöcertifieras enligt LEED.

Byggstart är planerad till februari 2016 och arbetena ska vara färdiga till sommaren 2019 för den västra delen och till sommaren 2020 för de nyproducerade husen på den östra delen av universitetsområdet.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]