[ Annons ]

Katja Bolander, Citycon och Petra Hörnqvist, enhetschef på Jobbtorg Unga Kista.
Publicerat 13 april, 2021

Så ska fler unga i Kista komma ut i arbete

Jobbtorg Unga växlar upp verksamheten när de flyttar in i större lokal hos Citycon i Kista.

Stockholm stad gör en stor satsning på ungdomar i Järvaområdet som i dag varken jobbar eller studerar. För att nå ut flyttar Jobbtorg Unga till en dubbelt så stor lokal i Kista Galleria.

– Staden ser en stor potential i unga på Järva som varken arbetar eller studerar men som vill bidra och skapa en egen försörjning. Vi ser att Kista Galleria är rätt ställe att finnas på så när vi behövde större lokal ville vi gärna vara kvar här, säger Petra Hörnqvist, enhetschef på Jobbtorg Unga Kista.

[ Annons ]

För Citycons del är det i grunden en vanlig uthyrning. Men genom att bjuda in till träffar med service, butiker, restauranger och caféer i  Kista Galleria fungerar bolaget som kontaktyta och möjliggörare. Det är branscher som ofta kan erbjuda instegsjobb för unga.

– Kista Galleria är hjärtat i Järva och en populär mötesplats för människor i alla åldrar. Jobbtorg Unga Kista kan knappast hitta ett bättre ställe när man vill satsa på de unga. Det är ju här de är och här finns också många potentiella arbetsgivare, säger Katja Bolander, centrumchef på Citycon.

På det nya kontoret kommer 35 personer att arbeta med att hjälpa unga Kistabor. Under 2020 kunde Jobbtorg Unga Kista hjälpa 353 unga personer till studier eller arbete – trots pandemin.

– Nu vill vi nå ut till ännu fler unga och även till företag som har behov av att rekrytera. Vi ser vi till att matcha rätt person till jobbet och ger både arbetsgivaren och den unga det stöd de behöver för att det ska bli bra. Så jag vill gärna passa på att önska både unga Järvabor och arbetsgivare välkomna till oss, säger Petra Hörnqvist.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]