[ Annons ]

Helena Molinero och Erik Nylund på AMF Fastigheter vill rekrytera fler fastighetstekniker
Publicerat 13 april, 2021

Traineeprogram ska locka fastighetstekniker

I höst startar AMF Fastigheter ett helt nytt traineeprogram för fastighetstekniker. Målet är att bygga kompetens och bredda yrkesgruppen.

Att rekrytera fastighetstekniker med rätt kompetens är en utmaning för många fastighetsbolag. Den digitala utvecklingen ställer nya krav och pensionsavgångarna är många i relation till de som nyutbildas. AMFs nystartade traineeprogram, som är bland de första i sitt slag i branschen, ska få fler att hitta till yrket.

– Med det nya traineeprogrammet hoppas vi få fler att få upp ögonen för ett spännande och varierande yrke. Vi är öppna för olika bakgrunder och ser utanför de gängse ramarna i rekryteringen till programmet, säger Helena Molinero, HR-chef på AMF Fastigheter.

[ Annons ]

Rollen som fastighetstekniker och vad som krävs för yrket påverkas av den digitala utvecklingen. Efterfrågan på klimatsmarta byggnader kräver till exempel mer avancerade system för att reglera värme och kyla, och nya installationer som solceller och laddsystem för elbilar.

– Vi behöver tänka nytt för att säkra tillväxten till den här yrkesgruppen, som även i framtiden kommer att vara en av våra viktigaste. Det finns få traineeprogram för fastighetstekniker idag och vi hoppas att vi kan inspirera fler fastighetsbolag till samma satsning, fortsätter Erik Nylund, teknisk chef på AMF Fastigheter

Rekryteringen till traineeprogrammet, som startar i höst, inleds den här veckan. Under 6 till 12 månade kommer de som genomgår programmet få kunskap och erfarenhet från stora och tekniskt avancerade fastigheter samt insyn i andra avdelningar, som hållbarhet, och möjlighet att bygga ett kontaktnät inom flera delar av organisationen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]