[ Annons ]

Bovärd hos John Mattson, med trygghetsvärdarna Kasereka och Ezekiel (i bakgrunden) tillsammans med Sollentunahems säkerhets- och trygghetsansvarig Mostafa Alshawi. Foto: Sollentunahem.
Publicerat 7 februari, 2022

Så ökar Sollentunahem tryggheten

Sollentunahems nya trygghetsvärdar ska arbeta för att känslan av trygghet ska öka i området. Mottot är ”helt, rent och snyggt”.

Trygghetsvärdarnas arbetspass börjar på helgerna när Sollentunahems personal inte är på plats. Arbetet är förebyggande och trygghetsvärdarna hjälper Sollentunahem att förebygga oordning, som exempelvis klotter och skadegörelse.

Sollentunahems arbetar bland annat utifrån Broken Windows-metoden, vilket innebär att klotter, krossade fönster eller trasiga glödlampor åtgärdas snabbt – helst inom 24 timmar. Detta eftersom förargelseväckande beteende tros föda ännu mer dåligt beteende och att det gäller att förebygga oordning innan den trappas upp.  

[ Annons ]

Mostafa Alshawi trygghets- och säkerhetsansvarig på Sollentunahem, ser att arbetet är oerhört betydelsefullt.

– Vi skapar arbete och investerar i människor lokalt och området får en tryggare miljö. Vi anlitar pålitliga ungdomar som samtidigt kan bygga upp sin arbetslivserfarenhet. Några av våra trygghetsvärdar har tidigare sommarjobbat i Juniorlaget, vår satsning på sommarjobbare. Det är så här vi ska driva vårt trygghetsarbete långsiktigt: vi hittar superhjältar i Sollentuna och lyfter fram dem på olika sätt, säger han. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]