[ Annons ]

Idag presenterades tre anonyma arkitektförslag till utbyggnaden av Skissernas museum i Lund. Vinnaren avslöjas i slutet av februari.
Publicerat 14 januari, 2014

Så kan Skissernas museum se ut efter utbyggnaden

Idag presenterades tre anonyma arkitektförslag till utbyggnaden av Skissernas museum i Lund. Vinnaren avslöjas i slutet av februari.

Den öppna innergården, Plattform och Skissernas trädgårdar. Det är namnen på de tre arkitektbidragen i tävlingen om hur Skissernas museum i Lund ska se ut efter en utbyggnad. Bakom förslagen döljer sig byråerna Elding Oscarson, Powerhouse Company och White arkitekter, men vem som står bakom vilket förslag är än så länge hemligt.

[ Annons ]

Skissernas museum fokuserar på konst i offentliga miljöer och grundades redan 1934. Nu är tanken att museet ska bli synligare i Lunds stadsbild samtidigt som det, utöver lockande utställningar, ska bli en kreativ mötesplats för lundabor och besökare. Den kommande utbyggnaden ska bland annat innehålla reception, museishop, kapprum och restaurang med upp till 80 sittplatser samt en möjlighet att sitta utomhus.

– Museet har hela tiden varit tydliga med att de utöver funktionaliteten önskar sig något som sticker ut, en ny årsring på ett museum som fått växa fram i etapper. Hur väl de tre tävlande arkitektkontoren lyckats med uppgiften kan den intresserade själv avgöra då vi idag offentliggör arkitektkontorens bidrag, säger Harald Pleijel, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

De tre förslagen finns att beskåda på Statens fastighetsverks webbplats, men vem som slutligen får uppdraget avgörs av en jury i slutet av februari.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]