Foto: Tessin.
Publicerat 6 mars, 2020

Så kan din fastighet bidra till folkhälsan

Kan landets fastigheter förbättra hälsan hos medborgarna? Enligt företaget Tessin är svaret ja. Men hjälp av gamification ska appen Tessin Climber få svenskarna att ta trappan i stället för hissen.

Tessin, som crowdfundar fastighetsinvesteringar, har tagit fram appen Tessin Climber.

[ Annons ]

Syftet är grundat i frågeställningen hur svenska fastigheter kan utnyttjas för att förbättra folkhälsan. Med hjälp av så kallad gamification – som används för att motivera, engagera och förstärka positiva beteenden hos människor – ska träning i vardagen bli roligt.

– Friskvård och hälsa är en viktig fråga inom Tessin, därför frågade vi oss själva hur vi kan nyttja landets fastigheter på ett sätt som bidrar till att människor mår bättre. När vi insåg att trapphusen faktiskt möjliggör för många att få in motion i vardagen skapade vi Tessin Climber. I spelet kan du utmana kollegor, vänner eller andra hyresgäster, i att bestiga trapporna i just er fastighet, säger Niels Bosma, grundare och tillväxtschef på Tessin.

Användaren registrerar sig gratis online och väljer sedan vilket berg som hen symboliskt vill bestiga. Användaren får sedan QR-koder att skriva ut och sätta upp i trappuppgången, som därefter skannas av mobilkameran.

– Vår förhoppning är såklart att det ska startas många race runt om i landet. Ju fler trappuppgångar som kommer till nytta, desto bättre, säger Niels Bosma.

 

Så funkar Tessin Climber:

  1. Registrera dig

Registrera dig genom att ansluta med din email eller ditt Facebook- eller Googlekonto.

  1. Starta ett race

Välj trapphus och race. Vilket race du väljer avgör hur många gånger trapporna ska bestigas för att nå målet.

  1. Sätt upp QR-koder

Skriv ut QR-koder och sätt upp i början av trappan och på våningsplanet där racet ska avslutas. Tex. på våningsplanet där ert kontor ligger.

  1. Bjud in deltagare

Informera kollegor, vänner eller hyresgäster om att ett race har skapats i ert trapphus. De deltar enkelt genom att scanna QR-koderna med sin mobilkamera.

  1. Följ race

Admin kan därefter enkelt logga in för att följa vem som leder racet. Samtliga deltagare får löpande statusuppdateringar på mejl.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]