[ Annons ]

Publicerat 10 mars, 2015

Så jobbar jag: Ulrika Lindmark, värderare

Ulrika Lindmark, värderare på Newsec: "Jag skulle kunna jobba dygnet runt".

På svenska transaktionsmarknaden är det hårt tryck. Det märker Ulrika Lindmark, chef för Newsecs värderings- och analysenhet i Sverige, alltid på språng till kundmöten och föreläsningar. Telefonen är hennes viktigaste verktyg.

[ Annons ]

Vilket är ditt viktigaste verktyg som värderare?
–?Man kan säga att det finns två typer av värderare, de riktiga analytikerna som är duktiga på siffror och sedan marknadsmänniskorna som arbetar mer genom nätverk. Jag jobbar väldigt mycket med personliga kontakter och plockar hellre upp telefonen om jag vill ta reda på något, än googlar. Viktiga verktyg är telefonen, och vår värderingsmodell. Hela vårt arbete handlar om att samla in stora mängder information så därför är stora kontaktytor ovärderliga. Det gäller att kunna prata med människor för att få fram rätt information.

 Hur gör man det då?
– Jag tror det viktigaste är att vara sig själv. När det gäller kontakten med kunder tänker jag att jag ska vara deras förlängda arm. Det ska vara lika smidigt att prata med mig som att prata med en kollega på företaget. Då handlar det om att finnas där och hjälpa till i stort och smått, allt från bollplank till värderingar. Man får lägga sig till med ett mindset och tycka att det är kul att ge bra service utan att tulla på sin integritet.

Hur orkar du med de långa dagarna?
– För det första tycker jag det är grymt kul. Hade jag inte haft andra passioner i livet hade jag lätt kunnat jobba 24 timmar om dygnet. Med ständigt en kaffekopp i handen har jag allt i Outlook där jag flaggar mailen som har högst prioritet. Så håller jag koll på att jag fått allt gjort. Ungefär varannan dag går jag tillbaka och kontrollerar så jag inte missat något.

Ett tips till den som vill bli en bra värderare?
– Som värderare är det bästa du kan göra att lyssna på marknaden och tänka på att kunden oftast kan fastigheterna bättre än du. Var prestigelös, lyssna, ta in och ställ frågor och ha integritet. Jag brukar se kunderna som mina lärare.

 

Fakta/Ulrika Lindmark

Ålder: 45 år.
Arbetat på Newsec: 7 år.
Utbildning: Lantmäteriutbildningen (heter numera Samhällsbyggnads) på KTH.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]