[ Annons ]

Publicerat 9 februari, 2015

Så jobbar jag: Sari Isberg, Relationsförvaltare

Under vinjetten ”Så jobbar jag” berättar olika personer i branschen om sin arbetsvardag och sina verktyg för att lyckas på arbetet. Möt Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter, Göteborg: "Det gäller att anpassa sig efter förutsättningarna".

Under hösten har Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter i Göteborg avslutat det stora projektet att få aktivitetshuset i Lövgärdets centrum att stå på egna ben. Samtidigt har hon stöttat de nya miljövärdarna i Tynnered i deras arbete att stärka trivseln i sitt område.

[ Annons ]

Vad gör en relationsförvaltare?

– Jag är en länk mellan hyresgästerna och Stena Fastigheter. Jag är ute i områdena och jobbar väldigt nära hyresgästerna. Jag lyssnar av vad de vill ha och förmedlar att vi tillsammans kan skapa något bra för området. Syftet med vår relationsförvaltning är att öka trivseln och tryggheten i bostadsområdena.

Vilka är dina viktigaste verktyg?

– Framförallt det kontaktnät som byggts upp under åren med bland annat andra samverkanspartners som Fryshuset, stadsdelen, Hyresgästföreningen och skolorna i närområdet. Vi jobbar mycket med ungdomar. Om de har det bra så trivs även föräldrarna och vill bo kvar hos oss länge.

Vilka prylar klarar du dig inte utan?

– Telefonen är såklart viktig. Datorn har jag alltid med mig och är ständigt uppkopplad. Om någon undrar något kan jag ta fram svaret direkt. Det blir betydligt mycket effektivare på det sättet. Och det är mycket möten i det här jobbet, så outlook-kalendern är min vän.

Vad gör att du lyckas?

– Att jag är nyfiken, intresserad och verkligen vill förändra. Mina kollegor säger att jag också är öppen och lyhörd. Det är viktigt att kunna visa att man inte bara är i området en vecka och sen försvinner. Utan att det finns en ärlighet i att vi tillsammans gör saker. Samtidigt är det viktigt att vara tydlig med vilka ramar som finns för att nå ett så bra resultat som möjligt.

Du rör dig mycket ute. Jag antar att gåvänliga skor är ett måste?

– Ja, ibland är det workshop ute i en gångtunnel när det regnar och är mörkt. Det gäller att anpassa sig efter de olika förutsättningarna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]