Foto: Borås City.
Publicerat 18 mars, 2020

Så hanterar handeln i Borås coronaviruset

Coronaviruset drabbar även handeln i städerna hårt. För att lindra effekterna i Borås har staden möjliggjort att alla aktörer i stan ska kunna bedriva försäljning och servering utomhus.

Det nya upplägget ska vara igång från och med idag torsdag, och tanken är kunder ska kunna handla, prylar mat och dryck utan att behöva gå inomhus, vilket man hoppas ska få medborgarna att känna sig säkrare ur smittspridningssynpunkt.

[ Annons ]

– I dessa tider finns det stor oro kring smittspridning och vi vill med detta initiativ förenkla vardagen för de som är friska och symtomfria och inte befinner sig i någon riskgrupp. Genom att flytta ut försäljning och förtäring till den friska luften minimerar vi risken för spridning, säger Caroline Wallin Cityledare på Borås City

Normalt sett tar det flera veckor att få igenom den här typen av tillstånd, med

exempelvis polisansökan och tillhörande handläggningstid, men Borås Stad har förstått vikten av att agera fort, enligt Caroline Wallin.

– Vi har fått all hjälp med tillstånd för att kunna starta denna aktivitet på rekordtid och vi är oerhört tacksamma för den flexibla inställningen från stadens sida. Vi kommer såklart fortsatt följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Sker det något nytt som påverkar läget kommer vi naturligtvis agera utefter det, säger hon i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]