Publicerat 16 augusti, 2019

Så blir Lidls nya huvudkontor

Lidl flyttar in i sitt nya huvudkontor i Barkabystaden i mars 2020. Byggnaden certifieras enligt Breeam Excellent.

De 15 000 kvadratmeter stora lokalerna har plats för 600 anställda och består av fyra byggnadskroppar som är sammanbundna av en ljusgård.

[ Annons ]

Archus är generalkonsult för projektet och satsar på att få byggnaderna så energisnåla som möjligt. På taken finns solceller och sedum, och fastigheten får både bergvärme och bergkyla, vilket sammantaget uppfyller kraven för certifiering av Breeam Excellent.

– Det är ett speciellt uppdrag eftersom vi är generalkonsult och alltså har det totala ansvaret för projekteringen av husen. Vi anlitar underkonsulter och tar fram förfrågningsunderlag. Utöver detta står vi för landskapsgestaltning, säger Mattias Fredberg, uppdragsansvarig arkitekt på Archus i ett uttalande.

Enligt Andreas Kristoffersson, uppdragsansvarig för inredningen hos Archus ska huvudkontoret spegla Lidls företagskultur och varumärke internationellt, men samtidigt vara en unik skandinavisk tolkning.

– Vi har lagt mycket vikt vid att skapa en ljus och attraktiv arbetsmiljö. Det kommer att märkas i färgsättningar, materialval och detaljer, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]