Tobias Hedberg och Charles Wade i vad som en gång var ett gammalt bankvalv.
Publicerat 23 maj, 2018

Så blir AMF:s nysatsning på Östermalm

Dryga 700 kvadratmeter bankvalv, butik och lager förvandlas till mat-och mötesplatser. Det är vad som händer i Fältöverstens köpcentrum just nu.

Familjen Vissani har gjort pasta enligt Norditaliensk tradition i över 250 år. Till hösten öppnar de en filial på Östermalm i Stockholm. Det är en del av AMF Fastigheters förvandling av Fältöverstens köpcentrum från tidigt 70-tal.

[ Annons ]

– Det här är en naturlig knytpunkt för Östermalmsborna. Vi har över sju miljoner besökare varje år. Men samtidigt ser vi hur stadsdelen växer och utvecklas. Framförallt har vi sett hur efterfrågan på mat- och mötesplatser blivit allt större, säger Tobias Hedberg som är centrumchef på Fältöversten.

För att möta behoven är man mitt uppe i ombyggnationen av ytorna ut mot Erik Dahlbergsgatan. En omdisponering av ytorna som samtidigt ger det ganska stängda köpcentrumet ett ansikte utåt.

Just Vissani flyttar in i vad som tidigare var lager för butiken Lagerhaus.

– Lagerhaus kom till oss och ville effektivisera sina lokaler, så planerna passade väldigt väl samman, säger Tobias Hedberg.

Charles Wade, vd för Phils Burger som öppnar sin tionde restaurang, säger att han tror starkt på Fältöversten.

– Det är ett bra flöde av människor och dessutom gott om arbetsplatser, viket är viktigt då vi säljer ungefär lika mycket på luncherna som middagarna.

Restaurangen hade kunnat få en minst sagt massiv inramning. Här låg nämligen tidigare Swedbanks bankvalv.

– Vi funderade länge på om vi skulle behålla det. Inte minst för att rivningarna skulle kunna störa. Men vi kom fram till att det tog för mycket yta, säger Tobias Hedberg.

Nu har 470 ton cement och armering bilats bort.

– Nu är vi glada att vi gjort det. Det var vi inte när vi gjorde det, skrattar Tobias Hedberg.

I september ska de nya restaurangerna i Fältöversten öppna.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]