Valarbetare i den nya lokalen för förtidsröstning på Mitt Möllan.
Publicerat 23 augusti, 2018

Så arbetar Stena för att öka valdeltagandet

Stena Fastigheter genomför flera insatser för att öka valdeltagandet. Bland annat lånar bolaget ut en lokal för förtidsröstning.

I flera av Stena Fastigheters bostadsområden i Malmö låg valdeltagandet under riksgenomsnittet 2014. Då hade det dessutom sjunkit i jämförelse med 2010. Nu genomför bolaget insatser som ska bidra till att fler människor röstar.

[ Annons ]

– På Mitt Möllan öppnar nu förtidsröstningen i samarbete med Malmö stads valkansli. Att få vara med och bestämma om vilka som ska styra landet är en viktig del av vår demokrati. Vi hoppas kunna bidra till att fler går och röstar genom en ökad närhet till vallokaler och satsningar på lokala demokratiambassadörer, säger Cecilia Fredholm, kommunikationschef på Stena Fastigheter.

Anna Haraldsson Jensen, relationsförvaltare Stena Fastigheter, pekar på att möjligheten till förtidsröstning är en viktig faktor till att valdeltagandet i Sverige som helhet fortsätter att öka.

– Så det är viktigt att möjligheter till förtidsröstning finns i områden med lågt valdeltagande. Tidigare har det inte tidigare funnits någon lokal för förtidsröstning här på Södervärn och vi hoppas att närheten gör att fler av de som bor röstar. Utöver det arrangerar vi olika aktiviteter som uppmärksammar att det är val, säger Anna Haraldsson Jensen.

Ett annat initiativ är att ungdomar som sommarjobbat hos Stena Fastigheter i Malmö genomgått en workshop i demokrati och jämlikhet. Tjejer i Förening håller i utbildningen. Tjejer i Förening har också demokratiambassadörer på plats i på Lindängen, Hermodsdal och Bellevuegården och verksamheten stöttas av Stena Fastigheter.

– Som fastighetsägare vill vi stärka de städer vi finns i. Ett aktivt deltagande i demokratiska processer är en värdemätare på känslan av delaktighet i samhället. Därför tog vi initiativ till en förstidsröstningslokal på Södervärn vilket Malmö stads valkansli svarat upp mot på ett positivt sätt, säger Cecilia Fredholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]