Publicerat 11 januari, 2022

Rutger Arnhult blir ny vd för Castellum – styrelsen och Biljana Pehrsson inte överens om strategin

Castellums styrelse har utsett nuvarande styrelseordförande Rutger Arnhult till att ta över som vd efter Biljana Pehrsson. Rutger Arnhult tillträdde posten på måndagen, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet ges mot bakgrund av att styrelsen och Biljana Pehrsson inte nått samsyn kring hur arbetet med att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden ska bedrivas. Biljana Pehrsson lämnar därför sitt uppdrag med omedelbar verkan.

”Biljana Pehrsson har över tid byggt upp Kungsleden till ett starkt fastighetsbolag som väl kompletterar Castellums erbjudande och utveckling framåt. Styrelsen och vd Biljana Pehrsson har dock inte nått samsyn kring strategin framåt för att bygga Nordens ledande kommersiella fastighetsbolag. Styrelsen har därför beslutat att utse Rutger Arnhult som vd med omedelbar verkan. Vi är övertygade om att Rutger kommer att leda Castellum och det förestående integrationsarbetet med samtliga intressenters bästa för ögonen. Hans uppgift blir nu att skapa en stabil och lönsam plattform för Castellums fortsatta tillväxtresa", säger Per Berggren som tar över som styrelseordförande från Rutger Arnhult.

Per Berggren, som hittills varit styrelseledamot i Castellum, kommer att agera som bolagets styrelseordförande fram tills årsstämman i år.

Castellum förvärvade förra året Kungsleden för 43,2 miljarder kronor. Biljana Pehrsson har varit vd för Kungsleden sedan 2013 och tog över som vd för Castellum i december.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]