Skiss på hur Rustas butik kommer att se ut i Solna Centrum. Illustration: WAK .
Publicerat 29 september, 2016

Rusta flyttar in i Solna Centrum

Våren 2017 öppnar Rusta i Solna Centrum. Etableringen är den första beläget i ett köpcentrum så nära Stockholm City. Varuhuset kommer att ha ett fullskaligt sortiment och en total yta på 2 100 kvadratmeter.

Etableringen i Solna Centrum, med närhet till tunnelbana, busstorg och tvärbana, ligger i linje med Rustas strategi att öka tillgängligheten och nå ut till fler kunder. Ombyggnationen av det nya varuhuset på plan 1 påbörjas inom kort. De nuvarande hyresgästerna, Kappahl och Swedbank, flyttar till nya lägen i Solna centrum.

[ Annons ]

– Rusta befinner sig i en kraftig tillväxtfas och vi når snart 100 varuhus. Nyetableringar och förnyelse är viktiga delar för vår fortsatta utveckling. Som ett steg mot att erbjuda Rustas breda sortiment av hem- och fritidsprodukter för fler ser vi nu fram emot att slå upp portarna till vårt nya varuhus i Solna Centrum, vårt elfte i Storstockholm. Som Solnabo är det här dessutom en varuhuspremiär som jag gläder mig extra mycket inför, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

Rusta är den senaste i raden av nyetableringar i Solna Centrum. I mitten av mars öppnade Leklandia ett havsinspirerat lekland på plan 1 och kort därefter följde nyöppningen av Hemköps största butikssatsning i landet. I augusti öppnade gymmet Member24 och tidigare i september öppnade den norska butikskedjan Kitch’n, med köksprodukter av välkända märken.

– Solna är en av Stockholmsområdets mest expansiva kommuner. Med stark inflyttning och nya företagsetableringar så ökar efterfrågan på utbudet hela tiden. Rustas etablering är ett bra tillskott som breddar erbjudandet i Solna Centrum och gör det ännu mer attraktivt för de som bor och jobbar i området, säger Sophie Karls, Centrumchef för Solna Centrum.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]