Petra Sörling.
Publicerat 8 juni, 2017

”Rosengård ska växa ihop med centrum”

Petra Sörling blir den 1 augusti vd för Rosengård Fastighets AB i Malmö där hon ska driva projektet Culture Casbah. Bolaget är nystartat och ägs av Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park.

Hur känns det?

[ Annons ]

– Det är jätteroligt och jag är stolt över att få ta mig an ett uppdrag som detta. Dels för att det är ett förtroende från investerarna, men även för att jag får en chans att vara med att få göra skillnad. Målsättningen med projektet är att binda samman staden, Rosengård ska växa ihop med centrum.

Du blir första vd:n in i bolaget. Vad kommer du att fokusera på?

– Att jobba med fastigheter är att göra skillnad. Våra byggprojekt kommer att stå kvar, oavsett om vi ska flytta dit, arbeta där eller besöka det.  Det jag måste fokusera på är att få samman ett lag. I och med att det är fyra kompetenta fastighetsbolag som är investerare så ska jag lyssna av och hämta hem kompetensen i dessa fyra.

Vad tar du med dig från HSB och Riksbyggen?

– Mina första nio år i branschen jobbade jag på Vasakronan som arbetar med kontor, därefter Riksbyggen som arbetar med bostadsrätter och nu på HSB med hyresrätter. I min ryggsäck från dessa tre kan jag konstatera att allt i grund och botten handlar om och utgår från människor och de ska känna sig trygga. Oavsett om de arbetar eller bor i fastigheten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]