Publicerat 6 november, 2020

Road Service-verksamheten i Norge är inget NCC siktar på att behålla – vd

Byggbolaget NCC:s Road Service-verksamheten i Norge är inget som bolaget siktar på att behålla. Det förmedlar vd:n Tomas Carlsson vid rapportpresentationen efter delårsrapporten.

Vidare förmedlar även finanschefen Susanne Lithander att stora förskottsbetalningar i större projekt som betas av kommer att ha en negativ påverkan på rörelsekapitalet. Det gällde en fråga om capex och kassaflöden i bolaget.

Vid en annan fråga om affärsområdet Industry som ska förbättra sin lönsamhet svarar företagsledaren att det finns mer potential som kan låsas upp.

Carlsson kommenterar även att kostnadsreduktionerna om 50 miljoner kronor inom asfaltsverksamheten inte görs för att nå lönsamhetsmålet om 4 procent utan snarare för att bolaget ska kunna bli mer konkurrenskraftigt.

Anbelangande en fråga om bolagets starka balansräkning och skuldsättning under företagets mål svarar vd:n att bolaget är mer försiktiga att starta nya projekt i och med den högre graden av osäkerheter i samhället. Carlsson påpekar dock Fredriksberg-projektet som ett nytt projekt vilket har startats i närtid.

NCC redovisade idag siffrorna för sitt tredje kvartal där bolagets rörelseresultat uppgick till 567 miljoner kronor, vilket är lite under estimaten om 590 miljoner kronor. Omsättningen sjönk även 8,1 procent till 12,82 miljarder kronor där väntat var 13,64 miljarder kronor enligt Factsets sammanställning.

Bolagets aktie handlas idag ned cirka 2,3 procent.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]