[ Annons ]

Arkitektbyrån Tengbom huserar på ett av de sex våningsplanen som den nya kontorsbyggnaden omfattar. Foto: Tengbom
Publicerat 25 januari, 2016

Ritade byggnaden själva – nu flyttar de in

Tengboms Malmökontor flyttar nu in i nya lokaler i Hyllie, i en byggnad som arkitektbyrån själva ritat i samarbete med fastighetsägaren Midroc. ”Vi har kunnat skapa våra egna förutsättningar,” säger Tengboms kontorschef.

”Människan i centrum” är visionen för byggnaden som utgör Kvarteret Hermod. Gedigna och taktila materialval har satt prägeln på atmosfären där upplevelsen är i fokus. Tengboms Malmökontor huserar i ett av de sex våningsplanen.

[ Annons ]

– I kvarteret Hermod har vi haft möjligheten att helt skapa våra egna förutsättningar. Vårt nya kontor är utformat för att inspirera till kreativa möten, nya arbetsmetoder, och inte minst för att kunna erbjuda en flexibel arena för arkitektur- och samhällsfrågor för medarbetare och kunder, såväl som branschkollegor och allmänheten, säger Magnus Nilsson, kontorschef för Tengbom i Malmö.

Byggnadens gestaltning är öppen och välkomnande och ger ett transparent intryck för hyresgäster och besökare – hela vägen från entréerna i glaskuben, som utgör byggnadens hjärta, via hissarna med utsikt över hela området och in till kontorslokalerna som leder in i två gavlar, kantade av varmt tegel.

Att skapa en hållbar arbetsmiljö har varit en grundförutsättning genom hela projektet, med målsättningen att certifiera byggnaden enligt BREEAM Excellence.

– Kvalitativ arkitektur som främjar hållbar utveckling är avgörande i en expansiv region som Öresundsregionen där tillväxt och inflyttning ställer krav på snabb utveckling av våra livsmiljöer. Vi ser mycket fram emot att kunna bidra till utvecklingen av Hyllie som en internationell stadsdel med tydlig miljöprofil. Utformningen av Malmökontoret visar också hur vi tänker centralt kring utvecklingen av våra lokaler. Senare i vår kommer även vårt nya huvudkontor i Stockholm att stå färdigt, säger Johanna Frelin, vd för Tengbom.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]