Brf Framsidan i Haninge är en av de första föreningarna som får prova på robotvisningar. Foto: Hannes Söderlund
Publicerat 6 april, 2020

Riksbyggen erbjuder robotvisningar av lägenheter

Riksbyggen investerar i två fjärrstyrda robotar som de bostadsintresserade kan styra hemifrån. Därmed kan spekulanter gå på lägenhetsvisning utan att lämna soffan.

Först ut att använda sig av robotar på lägenhetsvisningar blir Brf Framsidan, Haninge och Brf Åsikten Södra, Uppsala. Genom att styra roboten på distans kan spekulanten själv bestämma vad hen vill titta på i lägenheten.

[ Annons ]

– Det finns alltid ett underliggande behov att flytta då människor ständigt befinner sig i olika skeden i livet. Trots att det är en speciell tid märker vi att människor vill titta på lägenheter. Även om man inte kan gå på visning själv så har vi nu skaffat ett tekniskt hjälpmedel i form av två styrbara robotar. Digitaliseringen för oss närmare varandra och omvärlden på många sätt och nu kan vi tillgodose det här behovet hos våra kunder, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen

Riksbyggen kommer nu att jobba med robotvisningar för att lösa dagens utmaningar och erbjuder snart möjligheten att gå på visning på detta sätt till alla som vill.

– Det är enkelt att gå på en robotvisning. Kunden går till webbsidan, kopplar upp sig och styr roboten hemifrån. Sedan är det bara går runt med roboten i lägenheten och själv välja vad man vill titta på. Det är unikt och en oerhört bra lösning i dessa tider, säger Mathias Sandberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]