Foto: Rikshem
Publicerat 26 juni, 2019

Rikshem tar emot 148 sommarjobbare

Rikshem fortsätter att satsa på sommarjobbar. I år var ansökningarna rekordmånga sedan man även öppnat upp för ungdomar som inte bor i bolagets områden.

Rikshem har satsat på sommarjobbare sedan 2012, då 36 ungdomar erbjöds arbete under sommarmånaderna. I år är siffran 148.

[ Annons ]

Tanken bakom projektet är dels att Rikshem vill ge ungdomar i åldrarna 16–19 år en chans att komma in på arbetsmarknaden och dels öka engagemanget för det egna bostadsområdet. Nytt för i år är att ansökan även öppnats upp för ungdomar som inte bor i Rikshems områden, vilket har resulterat i rekordmånga ansökningar.

– För ungdomarna innebär sommarjobbet nya vänner och kontakter. Genom att öppna upp ansökan även för de som inte bor i våra områden gör vi det möjligt för ungdomar från olika områden att mötas. Att komma ut på arbetsmarknaden tidigt, lära sig samarbeta och träffa nya människor är en viktig del i utvecklingen och förberedelserna för arbetslivet, säger Petter Jurdell, Affärs- och hållbarhetsutvecklingschef på Rikshem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]