[ Annons ]

Publicerat 5 juli, 2021

Rikshem startar elbilspool i Kalmar

Rikshem startar en elbilspool i Snurrom, Kalmar, som gör att yresgästerna kan boka sin egen elbil. Det är den andra bilpoolen i Sverige som Rikshem erbjuder sina hyresgäster.

Rikshem har 226 nyproducerade lägenheter i bostadsområdet Snurrom i Kalmar. Nu startar bolaget en elbilspool för de boende, och bjuder dessutom på månadsavgiften. Kostnaden blir i stället per timme, halvdag eller längre perioder. Bilarna är av typen Honda e och görs tillgängliga för Rikshems befintliga och kommande hyresgäster i Snurrom.

– På Rikshem arbetar vi varje dag för att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart. Vi har lyssnat på hyresgästernas önskemål om vad som får livet runt boendet att fungera. Elibilspoolen ger de boende ett mer flexibelt och ekonomiskt upplägg för transporter och är dessutom miljömässigt bättre än eget bilägande, säger Kenneth Hinsegård, fastighetschef på Rikshem i Kalmar. 

[ Annons ]

Genom ett samarbete med Move About och Delbilspoolen kommer Rikshem även ge möjlighet för hyresgästerna i Snurrom att hyra elbilar runt om i hela Sverige. Bara i Kalmar finns ytterligare ett 20-tal elbilar av olika fordonstyper som görs tillgängliga genom den lokala satsningen ”dElbil”, som är ett samarbete mellan flera aktörer i Kalmar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]