Foto: Rikshem
Publicerat 16 november, 2018

Rikshem rekryterar hållbarhetschef

Malin Bosaeus blir hållbarhetschef på Rikshem. Hon kommer närmast från RISE där hon arbetat med stadsutvecklingsprojekt med fokus på innovation och social hållbarhet.

Malin Bosaeus tillträder sin tjänst i februari och kommer då leda Rikshems hållbarhetsteam. Hon har bland annat en arkitektexamen från Chalmers tekniska högskola och en civilingenjörsexamen från Luleå tekniska universitet.

[ Annons ]

– Det känns otroligt roligt att få börja på Rikshem som vill arbeta aktivt med hållbarhetsfrågorna, särskilt de sociala. Med sitt stora bestånd av samhälls- och bostadsfastigheter, samt ett långsiktigt ägande kan Rikshem påverka samhället och möjliggöra förändring. Jag ser fram emot att få vara en del av det driv och de idéer som redan finns inom bolaget och förhoppningsvis också komma med nya inspel. Jag har fått en väldigt positiv bild av organisationen som har ett stort engagemang, säger hon i en kommentar.

Petter Jurdell, ansvarig för affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem, om varför valet föll på Malin Bosaeus:

– Vi vill bedriva ett föredömligt hållbarhetsarbete och påverka samhällsutvecklingen i en positiv riktning. Med stort affärsfokus och strategisk förmåga kombinerat med en innovativ och relationsskapande personlighet är Malin helt rätt för rollen. Med sin bakgrund inom social hållbarhet blir hon en viktig pusselbit i våra satsningar på områdesutveckling, säger han i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]