[ Annons ]

Foto: Rikshem
Publicerat 25 oktober, 2017

Rikshem ökar sitt bestånd i Helsingborg

Helsingborgshem säljer 84 bostäder i Helsingborg till Rikshem. Den totala förvärvskostnaden för transaktionen uppgår till 204 miljoner kronor.

Riksem stärker sin position genom förvärvet av 84 bostäder i Helsingborg. En stad som växer så det knakar och därmed har ett stort behov av nya bostäder, menar Christofer Bernebring, Regionchef södra Sverige på Rikshem.

[ Annons ]

– Förra året registrerades den största befolkningsökningen någonsin i Helsingborg och som ett av Sveriges största privata fastighetsbolag vill vi vara en del av utvecklingen i staden. Vi investerar långsiktigt och är glada över att ha fått förtroende från Helsingborgshem att förvalta nya och moderna lägenheter i staden och på Ringstorp, ett område med stor potential.

Rikshem förvaltar redan 3600 bostäder i Helsingborg. De nya bostäderna, belägna på Kullavägen och Majorsgatan i Ringtorp, innefattar 77 lägenheter och sju radhus. Lägenheterna, som stod klara 2013, är två- och trerummare.

–  Nybyggnationen för fyra år sedan blev startskottet för en större vision om att skapa en tätare och mer variationsrik stad bättre rustad att möta en större mångfald. Vi är glada över att Rikshem, som har ett påtagligt engagemang för staden och dess utveckling, nu tar över fastigheterna, säger Jonas Hansson, vd på Helsingborgshem.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]