[ Annons ]

Rikshem (tidigare Dombron) fortsätter sin expansion genom att köpa en femtedel av Sigtunahems hyresbestånd, en femtedel av Sigtuna kommuns samhällsfastigheter och blir delägare i Valsta Centrum.
Publicerat 3 oktober, 2011

Rikshem köper för 1,7 miljarder i Sigtuna

Rikshem (tidigare Dombron) fortsätter sin expansion genom att köpa en femtedel av Sigtunahems hyresbestånd, en femtedel av Sigtuna kommuns samhällsfastigheter och blir delägare i Valsta Centrum.

Affären omfattar omkring 1100 hyreslägenheter och 60 000 kvadratmeter samhällsfastigheter, vård- och omsorgsboende (251 lägenheter och lokaler), skolor och  förskolor. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

[ Annons ]

– Rikshem ska bli en trygg och långsiktig partner till Sigtunahem och Sigtuna kommun, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem/Dombron.

Rikshem/Dombrons uppdrag är att köpa och långsiktigt förvalta hyresfastigheter och samhällsfastigheter. Det ger en trygg och långsiktigt god avkastning till våra ägare, Fjärde AP-fonden och AMF. Detta är den fjärde stora affären det här året där företaget går in som utvecklingspartner till en kommun och det kommunala bostadsbolaget. Tidigare har Rikshem/Dombron genomfört liknande affärer i Halmstad, Västerås och Uppsala.

– Detta är en av de största kommunala fastighetsaffärerna som genomförts i år. Affären ligger helt i linje med vår affärsstrategi och jag hoppas att vi kommer få bli samarbetspartners i fler kommuner inom kort, säger Jan-Erik Höjvall.

– Vi kommer att förmedla våra lägenheter via den kommunala bostadskön i Sigtuna. Vi kommer också att ha ett lokalkontor i Sigtuna kommun med service nära hyresgästerna, säger Stefan Timan, bostadschef på Rikshem/Dombron.

Rikshem/Dombron ska också bygga nya bostäder och vara delägare och vara med och utveckla Valsta Centrum till ett levande centrum.

– Att investera i bostäder och samhällsfastigheter i Sveriges snabbast växande kommuner ser vi som ett bra sätt att långsiktigt förvalta pensionskapital, säger Jan-Erik Höjvall.

Förslaget till affären presenterades på en pressträff idag. Beslut väntas fattas i Sigtuna kommunfullmäktige under oktober.

Savills har varit säljarens rådgivare.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]