[ Annons ]

Foto: Lars Falkdalen Lindahl / Wikipedia.
Publicerat 10 februari, 2016

Rikshem gör miljardköp

Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem för 1,1 miljarder.

Lägenheterna är uppdelade på 28 fastigheter om totalt 124 000 kvadratmeter i Östersund. Rikshem har redan lokalkontor på orten och kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter företaget verkar i.

[ Annons ]

I affären ingår att Rikshem åtar sig att bygga 300 lägenheter i Östersund. Utöver dessa lägenheter ska Rikshem och Östersundshem i ett gemensamt ägt bolag tillsammans bygga ytterligare 300 lägenheter.

– Östersund har en positiv utveckling och jag är glad att kunna utöka Rikshems bestånd i staden rejält. Rikshems mission är att vara den nationella allmännyttan och vi arbetar bland annat aktivt med att ta ansvar i lokalsamhället genom sociala insatser och genom att bygga nytt för att utveckla den lokala bostadsmarknaden. Det ska vi göra även i Östersund. På så sätt bidrar vi till att utveckla regionens konkurrenskraft, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem, i ett pressmeddelande.

Slutgiltigt och formellt beslut kring försäljningen tas i Östersunds kommunfullmäktige den 17 mars.

Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den 1 juli. Då har företaget på ett drygt halvår tillträtt cirka 5 000 lägenheter i norra Sverige.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]