[ Annons ]

Foto: Rikshem.
Publicerat 15 december, 2017

Rikshem förvärvar 257 lägenheter i centrala Västerås

Rikshem utökar beståndet med tre bostadsfastigheter i nyproduktionsområdet på Lillåudden och Öster Mälarstrand i Västerås.

Rikshem kompletterar beståndet i Västerås med tre fastigheter uppförda 2011, 2013 och 2015. Fastigheterna innehåller totalt 257 lägenheter om 1-4 rum och kök varav majoriteten är tvåor och treor. Uthyrningsbar area uppgår till cirka 17 600 kvadratmeter.

[ Annons ]

Fastigheterna förvärvas från Grön Bostad och byggnaderna, uppförda av Byggvesta är så kallade Egenvärmehus, ett beprövat koncept för att bygga energisnålt. Husen har hög energiprestanda bland annat genom välisolerade ytterväggar, tak och grund samt energieffektiva installationer.

– Västerås är en stark tillväxtkommun och har en av landets snabbast växande befolkning. Att förvärva hållbara hyresrätter från Grön Bostad går också helt i linje med Rikshems hållbarhetsfokus. Bostadsområden med blandade upplåtelseformer är betydelsefullt för en hållbar stadsutveckling och i området finns både hyresrätter och bostadsrätter, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem.

Fastigheterna Fyrtornet 1, Sjömärket 2 och Bommen 1 är alla belägna vid Mälaren i Västerås. Tillträde sker i slutet på februari.

– Grön Bostad är glada att våra fina fastigheter i Västerås övertas av en välrenommerad och långsiktig fastighetsägare som Rikshem, säger Rickard Backlund, vd för Grön Bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]