Foto: Rikshem
Publicerat 12 augusti, 2019

Rikshem bygger i Umeå

Umeå får 100 nya hyresrätter i stadsdelen Mariehem i. Rikshem har tagit fram en detaljplan har tagits fram och nu inleds planeringsarbetet.

Detaljplanen för lägenheterna i kvarteret Orrspelet vann laga kraft den 22 juli och nu planerar alltså Rikshem för 100 nya hyresrätter på 1–4 rum och kök längs Morkullevägen.

[ Annons ]

Rikshem har sedan tidigare 142 lägenheter Orrspelet och siktar på att bygga två alternativt tre nya hus om sex till åtta våningar.

Inflyttning beräknas till någon gång under 2021.

– Mariehem är ett populärt område med stor potential och vi vill kunna erbjuda lägenheter som passar många olika typer av hushåll. Vi har tidigare byggt nya lägenheter på Mariehemsvägen och nu är det dags att utveckla området vid Morkullavägen. De befintliga husen i området är från sextiotalet och nya lägenheter i varierande storlek med tillgång till hiss gör området tillgängligt för fler, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef för norra Sverige, på Rikshem.

Rikshem har sedan etableringen i Umeå 2016 växt till att innefatta cirka 1 600 lägenheter. Just nu pågår även arbetet med att bygga 97 nya lägenheter, som ska stå klara på Sandbacka i slutet på 2020 respektive början på 2021.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]