Natassia Fry, grundare Kompis Sverige
Publicerat 1 juli, 2019

Rikshem bjöd in en kompis

I höst startar Kompis Sverige integrationsprojektet ”Mitt kvarter”. Det kunde grundaren Natassia Fry berätta om tack vare att Rikshem upplät boende och plats i Almedalen.

För att uppmärksamma hur bostadsbristen stänger dörrar, motverkar integration och krossar drömmar upplåter Rikshem både boende och plats att synas i Visby under Almedalsveckan till tre organisationer och eldsjälar. Bolaget kallar det Dagens Hyresgäst. Först ut var organisationen Kompis Sverige. En ideell organisation som genom olika aktiviteter skapar möten mellan nya och etablerade svenskar.

[ Annons ]

– Det här betyder jättemycket för oss. Vi är en liten ideell organisation som inte har budget för Almedalsnärvaro. Det känns som en viktig plattform och arena där vi kan träffa potentiella partners, säger Natassia Fry, grundare Kompis Sverige.

I höst startar ni ett nytt projekt – Mitt kvarter – vad är det?
– Idén bottnar i en förstudie där vi konstaterade att det borde vara en lågt hängande frukt i områden som präglas av hög mångfald att få grannar att lära känna varandra. För att komma igång har vi fått finansiering från Vinnova.

Var börjar ni?
– Vi har valt Norra Botkyrka där vi ända sedan vi startade haft ett bra partnerskap med kommunen. Nu kommer Botkyrkabyggen jobba med oss och ger oss tillgång till sina kanaler. Vi för även diskussionen med Hyresgästföreningen om att få med dem lokalt.

Men fler skulle kunna haka på?
– Ja, vi samarbetar gärna med fler fastighetsbolag längre fram. För om vi vill åstadkomma förändring så kan inte vi göra det utan samarbeten.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]