[ Annons ]

Foto: Riksbyggen.
Publicerat 19 november, 2020

Riksbyggens visningsrobotar är i tjänst

Riksbyggens pilotprojekt med digitala lägenhetsvisningar med hjälp av robotar är i gång. Först ut är bostadsrättsföreningen Åsikten Södra i Uppsala.

Visningar av lägenheter är problematiskt under coronakrisen. För att möta de nya restriktionerna krävs nya sätt att tänka. Det har Riksbyggen gjort och tar nu hjälp av robotar, som hugade spekulanter kan styra runt i lägenheten via sin mobiltelefon eller dator.

– Med nya utmaningar kommer också nya lösningar. Därför är vi på Riksbyggen glada att våra visningsrobotar nu är i rullning. Med bara några enkla knapptryck kan nu nyfikna på ett säkert sätt se sig om i sin kommande drömlägenhet hemma från soffan, köksbordet eller under skogspromenaden, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

[ Annons ]

Robotarna tillgängliggör Riksbyggens visningar för personer i riskgrupp och minskar även resande till och från lägenhetsobjekten.

De första lägenheterna som går att beskåda via robot finns i Brf Åsikten Södra i Uppsala. 

– Vi tittar ständigt efter nya alternativ för att visa våra nybyggda lägenheter. Med visningsrobotarna har vi inte bara löst ett problem för de som inte kan eller känner sig bekväma med att lämna hemmet just nu. Med den här lösningen har vi också tillgängliggjort något som ibland är otillgängligt. Exempelvis att du bor i en annan del av landet men ändå vill kika in en lägenhet i en stad som du ska flytta till, utan att behöva resa, säger Mathias Sandberg.

Testa roboten här!

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]