[ Annons ]

Riksbyggen kommer att göra det möjligt att hyrköpa 7 av Brf Branddammens totalt 70 bostadsrätter.
Publicerat 14 augusti, 2019

Riksbyggens satsning på hyrköp växer

Brf Branddammen i Bandhagen, Stockholm, blir Riksbyggens andra projekt där hyrköp av bostadsrätt kommer att erbjudas. Hyrköp vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.

Riksbyggens modell för hyrköp innebär att boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år. Det första testet i Järfälla var framgångsrikt, därför har Riksbyggen bestämt att 7 av Brf Branddammens totalt 70 bostadsrätter ska kunna hyrköpas.

[ Annons ]

– Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden och under förra året startade Riksbyggen ett pilottest med Hyrköp av bostadsrätt som en möjlig dellösning på problematiken. Intresset har varit väldigt stort och modellen har visat sig fungera i praktiken. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan utöka satsningen på Hyrköp, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Hyrköpsmodellen vänder sig till unga vuxna upp till 35 år. Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort. Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.

Riksbyggen har satt en begränsning till att max tio procent av lägenheterna i en bostadsrättsförening kan erbjudas med hyrköp.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]