Foto: Riksbyggen.
Publicerat 12 oktober, 2017

Riksbyggen vinner markanvisning i Gårdsten

Gårdsten i nordöstra Göteborg ska utvecklas med nya bostäder och en upprustning av centrumet. Nu tilldelas Riksbyggen en markanvisning för att bygga 80 bostadsrätter.

Riksbyggen har haft en långsiktig satsning i Gårdsten som startade redan för tio år sedan. Under åren har bolaget byggt villor i olika etapper för att skapa fler boendeformer i ett område som domineras av hyreslägenheter.

[ Annons ]

Riksbyggen är en av de parter bakom Gårdstens vision 2025 som innebär 1 000 nya bostäder på tio år.

– Vi tror mycket på Gårdsten och har sett hur området har utvecklats i positiv riktning under åren. Riksbyggen är en samhällsutvecklare och nu tar vi ett steg till i Gårdsten och bygger bostadsrätter i två punkthus vid centrum, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

De nya bostadsrätterna får ett bra läge med närhet till service som livsmedelsbutik, kafé, läkare och tandläkare.

Riksbyggen kommer att bygga 80 bostadsrätter i storlek 2-3 rum och kök. Målgruppen är i första hand lite äldre personer som idag är bosatta i nordöstra Göteborg.

– Social hållbarhet är en viktig del av projektet. I tidigare projekt i Gårdsten har vi till exempel gett praktikplatser till unga i genomförandet av projektet. Även denna gånga kommer vi att göra liknande insatser, säger Mikael Ahlén.

Som i alla Riksbyggens projekt kommer det att finnas ett program för ett mer hållbart byggande och husens energiprestanda kommer att förbättras genom solceller på taken.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]