Flygbild över Veberöd. Foto: Riksbyggen
Publicerat 23 oktober, 2019

Riksbyggen utvecklar Bonum-boende i Lund

Riksbyggen köper två fastigheter i Veberöd, Skåne. Syftet är att bygga ett trettiotal seniorbostäder på platsen.

Det rör sig om Riksbyggens seniorboende Bonum som nu ska utvecklas i Nilssons Blomsterhandel och växthus nuvarande lokaler. Byggstart är planerat till 2021–2022.

[ Annons ]

– Det finns, precis som i andra tätorter, ett uppdämt behov av seniorbostäder i Veberöd och behovet kommer bara att öka framöver. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Jon Ossler konceptägare för Bonum.

De nya serniorbostäderna behövs, eftersom Veberöd har den näst högsta medelåldern i Lunds kommun. Dessutom väntas åldersgruppen 70–80 år öka markant de kommande tio åren.

Det första Bonum-boendet startade 2008 och idag finns runt 1 200 över hela landet.

– I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, berättar Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen Bostad Sydväst.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]