[ Annons ]

Publicerat 25 januari, 2021

Riksbyggen tog hem pris för god arkitektur

Brf Prostkvarnen i Jönköping belönades med Stadsbyggnadpriset 2020 i Jönköping i klassen god arkitektur. Jönköpingspriset delas ut till en ”ny byggnad eller tillbyggnad som är tilltalande i sig och i sitt sammanhang”.

Fastigheten ägs och förvaltas av Riksbyggen. Priset delades ut med motiveringen att fastigheten är ett ”unikt utropstecken på Dalvik – arkitektonisk toppkvalitet!”. Juryn skriver även att: ”Ett starkt arkitektoniskt uttryck åstadkoms med enkla medel. Med en detaljering utöver det vanliga stärker projektet stadsdelen Dalvik”.

– Lägenheterna är välplanerade, har fina materialval, är mycket ljusa och läget är unikt då ett flertal av lägenheterna har utsikt över hela staden och Vättern säger Lena Fakt, projektchef på Riksbyggen.

[ Annons ]

Fastigheten har ritats av den Jönköpingsbaserade arkitektbyrån Yellon.

– Jag är hedrad över utmärkelsen och tackar Lena Fakt och Riksbyggen för ett bra samarbete vilket skapade förutsättningar för en unik byggnad, Victor Lekander, arkitekt på Yellon.

Brf Prostkvarnen består av 54 bostadsrätter. Inflyttningen startade i maj 2020. Läs mer om Stadsbyggnadspriset i Jönköping här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]