[ Annons ]

Foto: Riksbyggen
Publicerat 14 februari, 2019

Riksbyggen satsar på digital affärsutveckling

Riksbyggen bildar Forum för digital affärsutveckling. Tanken är att utveckla digitala lösningar för bostads- och fastighetsförvaltningsbranschen.

Ansvarig för forumet blir Amir Chizari, IT-chef, som samtidigt utses till chief digital officer, en ny roll på Riksbyggen.

[ Annons ]

– Riksbyggen har kommit en bit på vägen när det gäller att digitalisera verksamheten, till exempel genom att starta övergången till digitaliserad form av överlåtelser och anställningsprocess. Nytänkande är en del av Riksbyggens värdegrund och nu vill vi växla upp digitaliseringsarbetet ytterligare, säger Amir Chizari.

Enligt Amir Chizari är nyckeln till att lyckas med den digitala transformationen att Riksbyggen hanterar den på ett strukturerat sätt utifrån en tydlig digital strategi med fokus på effektivisering av båda interna processer samt externa tjänster till kund.

Han menar samtidigt att ökad digitalisering leder till ökat hållbarhet, något som rimmar med att Riksbyggen blev utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen 2018 .

– Vi kommer att se fler smarta digitala lösningar som hjälper Riksbyggens kunder att leva ännu mer hållbart. Hur kan vi exempelvis hjälpa våra kunder att ha mer effektiv lokalanvändning? Hur kan vi hjälpa dem att dela på saker? Hur kan vi hjälpa dem att göra mer hållbara val? Det ska vara lätt att göra rätt helt enkelt, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]