[ Annons ]

Foto: Riksbyggen.
Publicerat 19 november, 2019

Riksbyggen rekryterar bostadspolitisk expert

Johanna Ode är ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen. Hon kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler.

Johanna Odes tjänst beskrivs av Riksbyggen närmare som ”ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler.”

[ Annons ]

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få lära känna Riksbyggens verksamhet och medarbetare. Riksbyggens affärsmässiga grund i kombination med tydlig värderingsstyrning och stark hållbarhetsprofil lockar. I denna dubbla roll får jag chansen att nyttja bredden i min erfarenhet och samtidigt lära nytt, det känns väldigt spännande, säger Johanna Ode i en kommentar.

Johanna Ode kommer som sagt från rollen som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler, som på regeringens uppdrag ser över byggreglerna och kontrollen av byggandet och presenterar sina förslag i december.

Hon har även en bakgrund som internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté, samt erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket och kommunal verksamhet. Hon är i grunden utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU, säger Johanna.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]