[ Annons ]

Foto: Riksbyggen.
Publicerat 26 januari, 2016

Riksbyggen planerar 82 hyresrätter i Högdalen

Hyresrätterna kommer byggas i kvarteret Valvankaret i Högdalen i Stockholm och beräknar vara klara för inflyttning i början av 2018. Bygguppdraget har gått till Serneke.

Projektet är en samverkansentreprenad som innefattar byggnation av ett punkthus med garage och ett 14 våningar högt hus ovanpå.

[ Annons ]

– Det är speciellt i och med att staden ställt stora krav på gestaltning och detaljutformning. Trots att det är en hög byggnad ska den passa in i området. Det kommer också att bli ett energisnålt hus som minst uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver. Det ska bli kul att genomföra projektet i samverkan med Serneke, säger Kourous Nabavieh, projektledare på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Riksbyggen antog 2015 en ny strategisk inriktning som innebär att företaget ska öka produktionen av hyresrätter såväl som bostadsrätter för att kunna skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

– Det känns riktigt roligt att vi får förtroendet av Riksbyggen igen, vi har byggt och bygger flera bostadsrättsprojekt för dem redan, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke.

Projektering av kvarteret Valvankaret påbörjas under februari månad och beräknas vara färdigställt för inflyttning till början av 2018.

Högdalen centrum utsågs nyligen till ”Årets klättrare” av Unibail-Rodamco som undersökt vilka centrumanläggningar i Storstockholm som är mest populära inom olika kategorier. Priset ”Årets klättrare” går till det centrum som haft den bästa utvecklingen av sitt Nöjd Kund Index – NKI. Mest av de 47 centrumanläggningarna som deltog i tävlingen ökade Högdalen Centrum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]