[ Annons ]

Cykelpoolen i Haninge invigs för andra året i rad den 10 april 2017. Foto: Riksbyggen.
Publicerat 6 april, 2017

Riksbyggen öppnar cykelpool i Haninge

Den 10 april öppnar Riksbyggens och Haninge biblioteks cykelpool åter för säsongen. På Poseidons torg kan alla som vill låna en cykel med sitt bibliotekskort.

Fem vuxencyklar, två barncyklar och en lådcykel kommer att finnas tillgängliga i cykelpoolen i Haninge. Initiativet är en del i Riksbyggens pilotprojekt ”innovativ parkering” som går ut på att underlätta för människor att bo och leva utan egen bil. Samtidigt driver Haninge kommun sedan en tid tillbaka ett projekt som undersöker kopplingen mellan jämställdhet och cykling i Haninge. Det heter ”Orten i rörelse: jämställdhet och cykling”.

[ Annons ]

– Riksbyggens projekt ”Innovativ parkering” och Haninge kommuns projekt om jämställdhet och cykling går hand i hand. Samarbetet med Haninge kommun om en cykelpool är ett bra exempel hur Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare kan bidra till mer hållbara boendemiljöer, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen, i en kommentar.

Cykelpoolen i Haninge startades 2016 och öppnar igen för säsongen den 10 april. För att låna en cykel registrerar man sitt lånekort på biblioteket i Handen. Har man inget sedan tidigare går det snabbt att registrera ett nytt.

– Cykelpoolen blev en succé och nu ser vi fram emot den kommande säsongen. Intresset att låna cyklar kommer både från barnfamiljer, ungdomar, förskolor och fritidshem, vilket naturligtvis är väldigt roligt säger, Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]