[ Annons ]

Nu planerar Riksbyggen att öka takten på bostadsbyggandet med 200 nya bostäder per år i södra Stockholm. Målet är att bygga 1000 nya bostäder till år 2020.
Publicerat 15 oktober, 2013

Riksbyggen ökar takten för sitt bostadsbyggande i Stockholm

Nu planerar Riksbyggen att öka takten på bostadsbyggandet med 200 nya bostäder per år i södra Stockholm. Målet är att bygga 1000 nya bostäder till år 2020.

Stockholms tillväxt hotas av det låga bostadsbyggandet enligt en rapport som Riksbyggen och HSB tog fram i juni. Därför satsar Riksbyggen nu på ett ökat bostadsbyggande.

[ Annons ]

– Vår satsning i söderort är viktig för Riksbyggen men också för regionen. Att öka takten på byggandet är en förutsättning för Stockholms roll som tillväxtmotor i Sverige. Inte minst är det viktigt att bygga för de unga. Att låta områden växa fram i samverkan med invånarna ger långsiktigt hållbara stadsdelar. Efter inflyttning fortsätter vårt engagemang i fastighet och stadsdel, säger Carl Henrik Appel, regionchef AO Bostad på Riksbyggen.

I Riksbyggens söderortssatsning ingår kommunerna Nacka, Tyresö, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Södertälje, Salem, Nynäshamn, Nykvarn och stadsdelen Skärholmen i Stockholm. Ett brett utbud av bostäder kommer att byggas däribland speciellt utformade lägenheter för målgrupperna äldre och unga.
–  Med långsiktighet som ett av våra kärnvärden har vi ett bredare perspektiv, det vi bygger ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart. Vi är stolta över att ha en egen förvaltning. När våra kunder gör en av sina största investeringar i livet, oavsett om det är i söderort eller någon annanstans, finns vi kvar för att säkerställa en god förvaltning och bevara bostadens framtida kvalitet, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]