[ Annons ]

Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.
Publicerat 15 januari, 2016

Riksbyggen ökar andelen kvinnliga chefer

Under de senaste fem åren har Riksbyggen ökat andelen kvinnliga chefer från 29 till 35 procent, vilket motsvarar andelen kvinnliga anställda i företaget. Ett nytt mål att nå 40 procent kvinnliga chefer är satt till 2019.

För några år sedan satte Riksbyggen upp målet att andelen kvinnor som är chefer skulle ligga på samma nivå som andelen kvinnliga anställda.

[ Annons ]

– Det är mycket glädjande att vi nått dit och samtidigt har vi satt en ny målsättning, att andelen kvinnor som är chefer ska vara 40 procent senast 2019, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Målet om 40 procent är ett steg på vägen till att i framtiden kunna öka andelen kvinnor som är chefer så att den motsvarar fördelningen mellan kvinnor och män för hela befolkningen.

Riksbyggen har arbetat med olika verktyg för att attrahera fler kvinnor till rekryteringsprocesserna.

– Vi har också arbetat aktivt med ett nätverk för kvinnor som är chefer, det har varit en viktig framgångsfaktor. Det gäller också att tänka på vilka signaler vi sänder ut, är det till exempel män eller kvinnor på bilderna i rekryteringsannonserna? säger Karin Goddard.

Inom det privata näringslivet var andelen kvinnor som är chefer 27 procent, enligt den senast tillgängliga statistiken från SCB (2013).

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]