[ Annons ]

Foto: Rikshem.
Publicerat 12 april, 2016

Riksbyggen och Skelleftebostäder i strukturaffär

Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter av Skelleftebostäder som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ingår Riksbyggen och Skelleftebostäder också ett samarbete för att bygga 200 nya bostäder i Skellefteå.

– Skellefteå är en högintressant ort för Riksbyggen och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt och vi är därför mycket glada för den strukturaffär vi genomfört med Skelleftebostäder. Riksbyggen vill skapa hållbara och attraktiva boenden för alla vilket innebär att vi satsar även utanför storstadsregionerna och på olika upplåtelseformer, både hyresrätter och bostadsrätter. Vår satsning i Skellefteå är ett bra exempel på det, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

[ Annons ]

Även Skelleftebostäder, som samtidigt köper en fastighet med 70 lägenheter av Rikshem, kommenterar affären:

– Det känns tryggt att sälja och samtidigt köpa fastigheter av Riksbyggen som är en långsiktig och väletablerad aktör, som nu vill bygga nya lägenheter och som tror på Skellefteå vilket är betydelsefullt för utvecklingen av både Skellefteå och Skebo, säger Jerker Eriksson, vd för Skelleftebostäder, Skebo.

Tillträdesdag är den 1 september.

Strukturaffären i korthet:

•  Riksbyggen förvärvar tre områden med 544 lägenheter belägna i Klintfors, Sjungande Dalen och Kåge.

•  Riksbyggen säljer fastigheten Omsorgen 1, Morö Backe, med 70 lägenheter till Skelleftebostäder.

•  Skelleftebostäder och Riksbyggen ingår samarbete avseende utveckling av nyproducerade bostäder med centralt läge i kvarteret Strömsör. Strömsör blir en promenadvänlig stadsmiljö alldeles intill Skellefteälven. Byggstart för Strömsör är planerad till 2017 och inflyttning beräknas till 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]