[ Annons ]

Foto: Södra Munksjön Utvecklings AB.
Publicerat 7 april, 2017

Riksbyggen köper i Jönköping

Södra Munksjön ska bli en ny knutpunkt i Jönköping med flera tusen invånare. Riksbyggen har nu förvärvat en fastighet på Skeppsbron Östra och blir därmed en av parterna i utvecklingen av området.

Fastigheten som Riksbyggen förvärvat på Skeppsbron Östra är Ödlan 11.

[ Annons ]

– Det här är ett strategiskt förvärv som vi är mycket glada över. Riksbyggen ligger i framkant när det gäller hållbar utveckling och vi tar nu med oss den kompetensen i arbetet med att utveckla Södra Munksjön, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Södra Munksjön är ny stadsdel som kommer att innehålla kommersiella lokaler, bostäder och en station för den planerade höghastighetsbanan mellan Göteborg, Malmö och Stockholm. Den kommande byggnationen på Södra Munksjön är uppdelade i flera etapper.

– Vi kommer till exempel att ta med oss erfarenheter från byggandet av Brf Viva i Göteborg där Riksbyggen tillämpar det senaste inom hållbar utveckling baserat på forskning som bedrivs inom ramarna för Positive Footprint Housing, säger Pontus Gustafsson, sälj- och marknadsansvarig, region sydväst, Riksbyggen Bostad.

En viktig del i bolagets hållbarhetsarbete är att även inkludera social hållbarhet för att skapa levande bostadskvarter och stadsdelar.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder i Jönköping idag och Riksbyggen vill vara med och driva stadsutvecklingen tillsammans med kommunen och Södra Munkjöns Utvecklings AB på ett mer hållbart sätt. I Södra Munksjön vill vi skapa kvarter med bostäder av hög kvalitet och som inspirerar till ett ”liv mellan husen”, säger Pontus Gustafsson.

Säljare av fastigheten Ödlan 11 är Lindahls Invest. Förvärvet genomfördes den 6 april 2017.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]