Foto: Helsingborgshem.
Publicerat 20 juni, 2017

Riksbyggen köper 582 hyresrätter i Helsingborg

Riksbyggen har förvärvat 582 hyreslägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av det kommunägda bostadsbolaget Helsingborgshem.

Förvärvet är ett led i Riksbyggens långsiktiga satsning på Helsingborg som även innefattar nyproduktion av både hyres- och bostadsrätter.

[ Annons ]

– Vi tror starkt på Helsingborgs fortsatta utveckling och från Riksbyggens sida vill vi vara med och bidra till stadens tillväxt och utveckling genom att erbjuda både hyres- och bostadsrätter. Förvärvet av bostäderna på Dalhem innebär starten på att bygga upp en bostadsportfölj i Helsingborg som också kommer att bestå av nyproduktion, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Bostadsområdet Dalhem ligger i den nordöstra delen av Helsingborg, ett par kilometer från centrum. Här har Riksbyggen förvärvat fastigheterna Edvin 2, Edvard 1, Elias 1 och Elof 1 som totalt omfattar 582 lägenheter samt ett antal gemensamhetslokaler. Flerbostadshusen, som samtliga är i två plan, är uppförda 1973 och den totala uthyrbara arean uppgår till 42 179 kvm.

– Det är ett långsiktigt förvärv och vi ser fram emot att i dialog med de boende och i samarbete med Helsingborgshem utveckla Dalhem till ett ännu attraktivare och mer hållbart bostadsområde, säger Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

I intilliggande området Drottninghög har Riksbyggen en kommunal markanvisning och planerar för byggstart av både 113 hyresrätter och 38 bostadsrätter nästa år.

– Riksbyggen är ett väletablerat företag i regionen med fokus på kundnöjdhet och professionell förvaltning av både hyresrätter och bostadsrätter. Det känns viktigt och bra att vi lämnar bostäderna i goda händer, säger Jonas Hansson, vd för Helsingborgshem.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]