Foto: Riksbyggen.
Publicerat 16 maj, 2017

Riksbyggen köper 15 fastigheter i Östersund

Riksbyggen har förvärvat 15 centralt belägna fastigheter i Östersund samt en lokal verksamhet inom fastighets- och ekonomiförvaltning. Beståndet omfattar 215 lägenheter och en uthyrningsbar yta om 17 859 kvm.

Säljare är det Östersundsbaserade företaget Storsjö Förvaltning. Bolaget, med ett 15-tal anställda, överlåts till Riksbyggen den första juni i år.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över att få förvärva det välskötta Storsjö Förvaltning samt Panthuset fastigheter. Riksbyggen ser många fördelar med att bli större i Östersund, en tillväxtort i Norrland, där vi som en långsiktig samhällsutvecklare vill satsa och bidra till den fortsatta utvecklingen av kommunen, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Storsjö Förvaltning har en lång historia i branschen och är en viktig samarbetspartner och leverantör till fastighetsägare på orten.

– Affären är ett led i min nedtrappning efter mer än 30 år i fastighetsbranschen. För mig har det varit viktigt att finna en stabil och långsiktig aktör som på ett tryggt sätt kan ta hand om kunder och personal för framtiden. Riksbyggen uppfyller dessa kriterier, säger Olle Walltin, ägare och grundare av Storsjö Förvaltning.

I samband med tillträdesdagen den första juni 2017 tar Karin Eriksson, marknadsområdeschef för Riksbyggen, vid som vd för Storsjö Förvaltning.

I december 2015 förvärvade Riksbyggen 380 hyreslägenheter i Östersund av Diös. Efter förvärvet av Panthuset fastigheter har Riksbyggen 595 hyresrätter i Östersund. Riksbyggen förvaltar cirka 4 500 bostadsrätter i Östersund med omnejd samt ett antal kommersiella och offentliga fastigheter.

Säljarens rådgivare vid ägarförändringen och transaktionen är Edlund & Partners.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]