Ett kök från 70-talet. Foto: Riksbyggen.
Publicerat 12 mars, 2020

Riksbyggen jubilerar med digital utställning

Riksbyggen fyller 80 år i år och det firar man med en digital utställning på sin hemsida. Där visas bland annat historiskt material och bostadsbranschens utveckling.

Med hjälp av bilder, filmer och intervjuer kan den som besöker www.riksbyggen.se/80 förkovra sig i bostadsbranschens utveckling, decennium för decennium.

[ Annons ]

– Mycket har förändrats i samhället sedan Riksbyggen startades år 1940 men trots det är Riksbyggens uppdrag lika aktuellt idag som då, att skapa bostäder som många har möjlighet att köpa eller hyra, säger Britta von Schoultz.

På sajten finns även intervjuer med olika personer – från Riksbyggen men även personer utanför Riksbyggen.

– Om man tycker om sitt hus, tar man också väl hand om det. Hos Riksbyggen finns stark kärlek som tar sig uttryck i både långsiktighet och professionalism, säger Gert Wingårdh, arkitekt för Riksbyggens lägenheter i Munkebäck, Göteborg.

Filippa Drakander, ledamot av Riksbyggens styrelse, och den egna bostadsrättsföreningen i Sundbyberg, har alltid gillat den kooperativa tanken.

– Att en förening fungerar, att många engagerar sig, är ju i slutänden även bra för mig som individ. Om föreningen mår bra ekonomiskt, är ju också min lägenhet mer attraktiv den dagen jag vill flytta vidare, säger hon i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]