Bild Riksbyggen
Publicerat 26 juni, 2019

Riksbyggen hyr ut till vårdcentral

Riksbyggens hyr ut en lokal vid nybyggda Brf Kronhöjden i Partille. Hyresgäst blir Medipart som avser att starta en vårdcentral och en barnavårdscentral i lokalerna.

Medicar hyr cirka 430 kvadratmeter och den kommande vårdcentralen kommer att ligga i Partille, vid Allum och Kyrktorget, där Riksbyggen just nu bygger Brf Kronhöjden. Huset, som har tolv våningar, får 74 lägenheter i storlek 1–4 rum och kök.

[ Annons ]

Preliminär inflyttning beräknas starta under kvartal 4, 2019.

– Både en vårdcentral och BVC är viktiga delar av servicen i en stadsdel. På Riksbyggen är vi därför mycket glada över avtalet med Medipart AB och deras kommande verksamheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Bijan Sahebi, vd på Medipart, är nöjd över läget.

– Det är ett mycket bra läge direkt vid Partille torg som passar perfekt för vår typ av verksamhet. I takt med att Partille växer ökar också behoven av olika typer av service . Vår ambition är att erbjuda högkvalitativ vård med god säkerhet, hög tillgänglighet och kontinuitet till alla våra patienter i Partille, säger han.

I de två bottenvåningarna skapar Riksbyggen en handelsfastighet, Kronhöjden Handel AB. Ytan om 2 000 kvadratmeter är avsedd både för kontor och butiker

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]