[ Annons ]

Viskaholm, Borås. Foto: Riksbyggen.
Publicerat 10 december, 2018

Riksbyggen hyr ut till Nordea

Nordea blir ny hyresgäst hos Riksbyggen i Viskaholm. Därmed är de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten nu fullt uthyrda.

– Vi är jätteglada att få Nordea som hyresgäster, och att våra lokaler nu är fullt uthyrda. Intresset har varit stort, klart över förväntan, säger Thomas Pettersson, uthyrningsansvarig på Fastighets AB Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder i Borås.

[ Annons ]

Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och har sedan dess varit ett landmärke som rymmer en del av Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som att nav för textilindustrin i Viskaholm.

Efter drygt 150 år med väveriverksamhet har ägarna Riksbyggen och AB Bostäder gjort om en av Borås mest kända fastigheter till modern kontorsverksamhet. Kvar finns en historisk touch.

– Renoveringen har varit varsam för att behålla stil och karaktär på den anrika fastigheten.

Samtidigt har fokus varit att skapa en modern och flexibel kontorsmiljö för att kunna möta dagens krav på funktionella lokaler, fortsätter Thomas.

– Nordea kommer sitta mitt i fastigheten med fantastisk utsikt över staden och Viskan. Precis som för tidigare hyresgäster börjar vi med en hyresgästanpassning, där Nordea har anlitat en inredningsarkitekt för att sätta sin prägel på lokalerna, avslutar Thomas.

Den första flytten till Väveribolagets gamla lokaler skedde i augusti 2018 när Riksbyggen flyttade in. Lokalen ligger i det området som omformas under namnet Västerbro. Här planeras det för bostäder och kontor med ett stenkast till stadskärnan och grönska.

– Samtidigt som fastigheten Viskaholm förbereds för dessa verksamheter diskuteras visionen för hela området Västerbro vidare, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Fakta fastigheten Viskaholm
Adress: Västerbrogatan 8
Kommun: Borås
Område: Centrum
Byggår: 1913
Tillbyggnad: 1944 (främre delen av gaveln mot vänster)
Ägare: Riksbyggen och AB Bostäder

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]