Foto: Riksbyggen
Publicerat 8 oktober, 2018

Riksbyggen heta bland högskoleingenjörer

Riksbyggen är ett företag inom fastighetsförvaltning som rankas högt av unga högskoleingenjörer. Det visar den årliga undersökningen Karriärbarometern.

Karriärbarometern har besvarats av 19 432 yrkesverksamma akademiker, som arbetat 1–8 år efter examen. Enligt undersökningen är det hos Volvo, Google och Ikea svenska ingenjörer, såväl studenter som unga yrkesverksamma, helst vill arbeta.

[ Annons ]

Inom segmentet fastighetsförvaltning är Riksbyggen för andra året i rad det företag som de helst vill arbeta för. Detta i alla fall om man ska tro pressmeddelandet från företaget självt.

– Riksbyggen har en tydlig värdegrund, tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det hållbarhetsfrågorna. Hos en stor arbetsgivare som Riksbyggen finns också många olika typer av jobb och goda möjligheter till vidareutveckling. Detta sammantaget är förmodligen svaret på varför så många vill arbeta hos oss, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Helt lätt är det dock inte att veta vad som egentligen ska kategoriseras som fastighetsförvaltning. På listan märks även exempelvis byggbolaget Veidekke, högre listade än Riksbyggen. Ett bolag som även har en del förvaltning i sitt erbjudande.

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]