Foto: Riksbyggen.
Publicerat 26 februari, 2016

Riksbyggen förvärvar byggrätt för 600 bostäder i Helsingborg

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Triangeln 3 i Helsingborg av fastighetsbolaget Klövern. Fastigheten ligger i stadsdelen Miatorp och här planerar nu Riksbyggen att uppföra omkring 600 bostäder, framförallt hyresrätter.

– Genom förvärvet av Triangeln 3 kan vi nu starta ett av våra hittills största projekt för byggande av hyresrätter. Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter och nu kommer vi att kunna ge Helsingborg ett rejält tillskott av nya bostäder. Det blir ett spännande bostadsområde med en variation av bostadsstorlekarna, bland annat med mindre lägenheter som kan passa bra för unga, säger Carl-Johan Hansson, chef för AO Fastigheter på Riksbyggen.

[ Annons ]

Miatorp ligger mellan Helsingborgs centrum och Råå. Fastigheten utgörs av byggrätter för både bostäder och kommersiella ytor med en total volym om cirka 65 000 kvadratmeter. Av dessa avser cirka 50 000 kvadratmeter byggrätter för bostäder.

Tillträde sker den 7 mars 2016 och Riksbyggen räknar med att kunna starta byggandet av de nya bostäderna cirka ett år efter tillträdet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]