Foto: Riksbyggen
Publicerat 20 februari, 2018

Riksbyggen förvärvar Agenta

Riksbyggen förvärvar Östersundsbaserade Agenta, som förvaltar runt 450 bostadsrättsföreningar, främst i Stockholm.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Agenta Förvaltning AB som passar mycket bra in i Riksbyggens befintliga verksamhet. Inom Riksbyggen har vi ett långsiktigt perspektiv och stort fokus på hållbarhetsfrågor inom vår fastighetsförvaltning och förvärvet innebär att vi får en rejäl förstärkning av vår position på Stockholmsmarknaden, säger Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

[ Annons ]

Agenta förvaltning har runt 40 anställda och fokuserar främst på ekonomisk förvaltning. Företaget kommer att drivas som ett dotterbolag till Riksbyggen.

– Vi är glada över att få tillhöra en stor och professionell organisation inom fastighetsförvaltning och tror att vår goda och personliga service i kombination med Riksbyggens resurser och långsiktighet kommer att innebära ett stort värde för personal och kunder, både befintliga och nya. Vi är också nöjda med att vi får fortsätta att utveckla verksamheten här i Östersund med den fina kompetens och arbetssätt som byggts upp här, säger Tom Pripp, VD på Agenta Förvaltning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]