Foto: Riksbyggen.
Publicerat 11 maj, 2020

Riksbyggen delar ut coronakit

Riksbyggen har satt ihop ett coronakit som man ska dela ut bland de som bor i seniorboendet Bonum. Förutom rejäla förpackningar handsprit och tvål innehåller paketet även tips på träning som fungerar bra i coronatider.

Förutom ett coronakitet kommer Riksbyggens Bonumvärdars även bistå med hjälp kring inköp av mat online och tips på sociala aktiviteter.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Från Riksbyggens sida vill vi både bidra med att underlätta vardagen med praktiska ting för de boende men också göra tillvaron lite roligare och tryggare i coronatider, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

[ Annons ]

Riksbyggen har inriktat sina insatser för Bonum seniorboende inom områdena hygien, motion, städ, inköp online samt sociala kontakter online

– Riksbyggen har förstärkt städningen i våra Bonumföreningar och de kommer att städas upp till fem gånger i veckan fram till och med sommaren. Motion är viktigt för välbefinnandet och därför har vi tagit fram ett särskilt träningsprogram anpassat för äldre, allt lättförpackat för att övningarna ska kunna klaras av hemma. Om Folkhälsomyndigheten rekommenderar social avhållsamhet under längre tid än så, så fortsätter våra initiativ, säger Tobias Dysenius.

Träningsprogrammet som Riksbyggen tagit fram går att ta del här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]