[ Annons ]

Bild: Riksbyggen.
Publicerat 17 mars, 2020

Riksbyggen bygger Kungälvs högsta hus

Riksbyggen planerar att uppföra av Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv. Den 14 våningar blir höga byggnaden blir Kungälvs högsta och ska rymma 99 bostadsrätter.

Kaprifolen blir Riksbyggens fjärde bostadsrättsförening i Kongahälla. De 99 lägenheterna är blir från ett till fem rum stora.

[ Annons ]

– Riksbyggen fortsätter nu sitt framgångsrika bostadsbyggande i Kungälv med brf Kaprifolen. Vi vill bidra till kommunens tillväxt genom att tillföra hållbara bostäder i bästa läge i Kungälv. Vi kommer att bygga Kungälvs högsta hus med 14 våningar. Från våning 14 kommer man ha en utsikt som är få förunnade säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen bostad väst.

Projektet kommer att utrustas med olika mobilitetslösningar för att minska behovet av en egenägd bil, bland annat bil- och cykelpool, stolpar för el-bilsladdning och paketleveransboxar för att underlätta e-handel. Pendlarkort kommer också att ingå till varje lägenhet.

Säljstarten är beräknad att ske under början av 2021. Men redan nu kan man anmäla intresse till projektet.

– Våra senaste bostadsrättsföreningar brf Murgrönan och Bonum brf Blåregnet som ligger närmast Kongahälla Center har sålt fantastiskt bra och det finns endast ett fåtal lägenheter kvar i varje förening. Husen börjar bli klara och inflyttning planeras för Bonum Brf Blåregnet under tidig höst 2020 och för brf Murgrönans del våren 2021, säger Karin Ekström sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]